OssiPajunen

UNHCR:n kritiikki Suomen turvapaikkapäätöksistä

Yle julkaisi 13.2. uutisen siitä, kuinka UNHCR kritisoi Suomen "turvapaikkapäätöksiä". Uutinen julkaistiin ensiksi ruotsiksi, ja myöhemmin aamupäivän aikana suomeksi. Juttuun oli haastateltu Thomas Bergmania. Hän työskentelee UNHCR:ssä lakimiehenä. Uutisista ei löydy lähdettä alkuperäiseen UNHCR:n asiakirjaan tai muuhun dokumenttiin.

 

Tiedustelin jutun kirjoittaneilta toimittajilta, missä voisin tutustua tähän asiakirjaan. Toinen toimittajista vastasikin ja viittasi Thomas Bergmanin haastatteluun sekä ohjasi ottamaan yhteyttä Bergmaniin. Bergmanin haastattelu nähtiin mm. Spotlight-ohjelmassa sekä Yle Fem uutislähetyksessä 13.2. klo 19:30.

 

Myös eräs sisäministeriön virkamies kyseli UNHCR:n asiakirjan perään.

 

Onko nyt niin, että Ylen uutisjuttu UNHCR:n esittämistä kritiikistä rakennettiin ainoastaan Thomas Bergmanin haastattelun pohjalle? Vai ovatko tämä/nämä asikirjat jossain nähtävillä? UNHCR Northern Europe toki twiittasi asiasta eilen, mutta siinäkään ei ole mukana virallista asiakirjaa, raporttia taikka dokumenttia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

UNHCR, amnesty yms. varmasti yrittävät painostaa hallituksia ja muokata mielipidettä kaikissa muissakin EU-maissa samanlaisilla väitteillä. Suomessa turvapaikkapäätökset ovat EU:n keskitasasoa, mutta toisaalta Suomi ei ole tehnyt kiristyksiä liittyen turvapaikanhakijoiden vastaanottoon tai sosiaaliturvaan. Ja koska missään päin maailmaa ei olla yhtä myötämielisiä turvapaikanhakijoita kohtaan mitä EU:ssa, voidaan aivan hyvin sanoa, että Suomi on yksi maailman myötämielisimmistä maista turvapaikanhakijoita kohtaan. Vertauksena juuri uutisoitiin Japanista, josta 20 000 ihmistä oli hakenut turvapaikkaa viime vuonna, mutta se oli myöntänyt tuvapaikan ainoastaan 20 ihmiselle.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180213220074131...

Toimituksen poiminnat