OssiPajunen

Vihreillä ja Perussuomalaisilla on ongelma

  • Kannattajien jakauma
    Kannattajien jakauma

Yle julkaisi uusimman puoluegallupinsa tänään (10.1.2019). Ensimmäistä kertaa Yle avasi tarkemmin gallupin tausta-aineistoa. Tausta-aineostosta kävi ilmi miesten ja naisten osuuden puolueiden kannattajista tässä gallupissa.   

Vihreiden kannattajista naisia on 72 % ja miehiä 28 %.

Perussuomalaisilla naisten ja miesten suhde kannattajista on vielä vinoutuneempi kuin Vihreillä. Perussuomalaisten kannattajista naisia on 20 % ja miehiä 80 %.

Molemmilla puolueilla on tehtävää, jotta saavat tasoitettua sukupuolten välistä kannatuseroa. Muilla puolueilla miesten ja naisten suhde kannattajista on huomattavasti tasaisemmat.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Perustaisivat perusvihreät puolueen , niin se on siinä

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Persujen ja viheriäisten vain toiseen sukupuoleen nojaava kannatus kertoo kannattajistaan samaa asiaa: molempia äänestetään tunteen, mutun ja fiiliksen pohjalta, ja niiden molempien kannatus kumpuaa ennen muuta tietämättömyydestä.

Viheriäiset ja persut ovat läpeensä populistisia puolueita, jotka tarjoavat yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Siinä, missä viheriäisten kannattajakunnan runko muodostuu pelkän tunteensa perässä juoksevista kaupunkilaisnaisista, persujen rungon muodostavat nuorehkot ja yhtä tietämättömät miehet, jotka niin ikään toimivat enemmän tunteensa kuin ajattelun pohjalta.

Loppupäätelmä on selkeä: sekä persut että vihreät ovat täysin tarpeettomia Suomen puoluekartalla, yksipuolisuudessaan jopa haitallisia. Parasta, mitä nuo puolueet voisivat tehdä, olisikin itsensä lakkauttaminen. Koska ne molemmat lietsovat vihaa ja katkeruutta toistensa kannattajia kohtaan, kansakunnan kahtiajakokin vähenisi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mitä vikaa on sukupuolisesti vinoutuneessa kannatuksessa. Sehän vain osoittaa, että miehet ja naiset ovat erilaisia, tosiseikka, jonka sukupuolineutraalit pyrkivät kumoamaan. Onhan meillä sitä paitsi myös feministinen puolue, jonka kannatus, jos sillä sitä on, on aivan varmasti vinoutunut. Tilaa olisi vielä sovinistiselle puolueelle, mutta sitä ei kukaan uskalla edes ajatella valtavan viharyöpyn pelossa.

Toimituksen poiminnat